Гласање од публика

Информации околу гласање:

 • Гласањето е отворено до 4ти Окт 2020, 23:59 . Од 9те видеа изберете ги вашите три фаворити!!!

Како се гласа:

ПРВ ЧЕКОР

Разгледајте ги видеата на сите полуфиналисти и внесете ги вашите три фаворити во гласачкото сандаче.

Мора да внесете три фаворити за да продолжите понатаму со гласањето.

ВТОР ЧЕКОР

Регистрирајте се со еден клик! Ова може да го направите со ваш личен профил на социјален медиум (пр. Фејсбук).

Регистрацијата е задолжителна доколку сакате да гласате. Може да гласате само еднаш.

ТРЕТ ЧЕКОР

Споделете со вашите пријатели за кого сте гласале или јавете се/пратете порака на тимот за којшто сте гласале.

Вашиот глас веќе е валиден, а оваа информација може да ја споделите со тимот и со вашите пријатели.

 • EcoGreen Bin

  Нашиот производ е паметна канта која сама разпознава различни видови отпад и според тоа таа соодветно ги складира. Таа со помош на вештачка интелегенција разпознава хартија, пластика и метал. Во склоп на кантата постојат три оддели (три прегради) наменети за секој вид отпад посебно. Откако отпадот се фрла во кантата, таа го распознава материјалот од кој е изработен отпадот и со помош на робот, уфрлениот отпад се селектира и складира […]

  Youtube

  More details

 • EnRoute

  EnRoute е целосно персонализирана бесплатна мобилна апликација која има за цел да го намали бројот на јаглеродни емисии произведен од нашите секојдневни активности, но исто така и да ги мотивира и едуцира луѓето да се грижат за животната средина, наградувајќи ги за својата дејност. EnRoute е силна заедница на херои кои ја спасуваат планетата Земја и се наградуваат двапати. Зарем не сакавте отсекогаш да бидете суперхерој? Искористете ја ова шанса […]

  Youtube

  More details

 • GreenStamp

  Зелен печат цели кон решавање на еден од најголемите проблеми во нашата држава, за кое многумина сметаат е невозможно. Главната цел е да се создаде подобар екосистем во дел од нашата најголема, најзагадена река – Вардар. Проектот ја користи природната моќ на филтрирање на одредени водни растенија, со што нуди економично, природно решение за филтрирање на загадена вода. Вклучува создавање на пловливи саксии со растенија кои ќе ги апсорбираат штетните […]

  Youtube

  More details

 • ICare

  Побарувачката на професионални психијатарски услуги рапидно се зголемува, но прашањата на оваа тема се сè уште понекогаш табу. Icare е првата апликација за мен- тално здравје достапна на маке- донски јазик, која има единствена мисија, да создаде посреќна и по- спокојна заедница. Целта на иде- јата е да се подобри менталната свест со цел полесно справување со секојдневните предизвици, да се ослободи од стресот и да се подобри моќта на […]

  Youtube

  More details

 • NEGA

  Наоѓањето квалитетна грижа за нашите деца е една од најважните одлуки што ги донесуваме. NEGA.com.mk е cloud базирана платформа што ги поврзува семејствата со негуватели кои се потврдени и верификувани од другите родители во соседството. Семејствата користат Nega.com.mk за да најдат грижа за нивните деца. Ние им обезбедуваме на семејствата алатка за да им помогнеме во носењето на поинформирани одлуки за наоѓање на негуватели, кога и да имаат потреба од […]

  Youtube

  More details

 • Reseau

  Платформата Reseau овозможува поврзување на превониците (такси, автобуси) и патниците на една единствена платформа каде што превозниците ќе можат да ги објавуваат понудите за превоз односно релациите што ги планираат за следниот ден, а патниците ќе можат да најдат соодветна релација согласно нивните потреби и за истата да купат билет. Оваа платформа е прва од ваков тип во Македонија и решава неколку проблеми и тоа: синхронизација на превозните и патниците, […]

  Youtube

  More details

 • Robolution

  Роболуција е спој од зборовите робо и луција и претставува клуб за изучување на практични СТЕМ вештини, како воннаставна активност за сите основци поедднакво, водена од обучени, малку постари волонтери. Таргет група се ученици без финансиски можности да посетуваат постоечки клубови, како и ученици без природен афинитети кон науките со цел кај нив да се развие самодовербата за изучување на природните науки и отстравување на аверзијата спрема овие предмети. Клубот […]

  Youtube

  More details

 • WeLearnTogether

  Во екот на глобалната пандемија на коронавирусот и последиците од неорганизираноста и неразвиеноста на електронското образование, во многу земји меѓу кои и Македонија се јави потребата од поразвиено и покорисно електронско учење. “Учиме Заедно” е првата веб-платформа и мобилна апликација наменета за учениците од основните училишта со цел полесно и подобро совладување на наставните содржини предвидени со програмите на министерството за образование. Апликацијата содржи наставни содржини од соодветните предмети за […]

  Youtube

  More details

 • ZEPRO

  Зепро е компанија која овозмошува склучување на договори со земјоделците кои произведените земјоделски култури не се во можност да ги продадат, да ни овозможат да ги собереме. Нашето мото е „Јадете мудро и хранете се локално“ и ја изразува нашата главна цел, а тоа е да промовираме здрав начин на исхрана и користење храна што се произведува локално, од локални ресурси. Очекуваме да привлечеме и да им служиме на клиенти […]

  Youtube

  More details